Navigera

Årets Galameny 2017

Årets galameny är en geografisk smakresa i vår vackra kommun

Nyhet! I år erbjuder Hotel Tylösand för första gången två olika smakfulla galamenyer. Det är en vegansk meny som tillkommit. En grön och skön variant som passar dig som har någon form av matallergi som exempelvis gluten och laktos. Eller helt enkelt är vegetarian eller vegan.

Galameny 1.

Mingeltallrik:

Förrätten är som en picknick på klipporna vid havet. Vi har den lekfulla laxen, den internationella friterade osten, gudagoda små delikatesser tillsammans med grönkål, krispiga äpplen och små smakrika tomater. När- och kärodlat.

  • Tart på grönkål, cheddarost och ostronskivling med picklad silverlök
  • Krispig fetaostboll alá AL Homsi med krydd-raita
  • Sotad lax med pepparrotsdipp och sallad på höstäpple samt rostad fänkålsvinägrette
  • Coppa och salami från Gudmundsgården med marinerade tomater samt salta chips


Dryck till mingeltallrik, valmöjligheter:

  • Vitt vin: 2016 Wanderlust Chardonnay, Murrey Valley, Austrlien
  • Rött vin: 2014 Condesa De Leganza Tempranillo, La Mancha, Spanien
  • Starköl: 33 cl. Kaltenberg Eko Pils
  • Alkoholfri öl: Three Hearts Green Eko Lager

Varmrätt:

Varmrätten. Mmmm. Nu tar vi en tur i en skog i höstskrud. Njuter av kraften, stillheten och dofterna. På tallriken vilar en bit hjort. Ur den halländska jorden har vi hämtat säsongens rotfrukter. Kretsloppstänk. När- och kärodlat.

  • Halstrad hjortrygg med portvins agrie doux sås, rotsaker och grönkålsemusion

Dryck till huvudrätten, valmöjligheter:

  • Vitt vin: 2016 Wanderlust Chardonnay, Murrey Valley, Austrlien
  • Rött vin: 2014 Condesa De Leganza Tempranillo, La Mancha, Spanien
  • Starköl: 33 cl. Kaltenberg Eko Pils
  • Alkoholfritt vitt vin: Fru Nordin, The Per Gessle Selection, Portugal
  • Alkoholfritt rött vin: Miguel Torres, Natureo Free Syrah
  • Alkoholfri öl: Three Hearts Green Eko Lager

Dessert:

Desserten är som en lätt sommarkyss på en sommaräng. Lika mjuk och fluffig i smaken som ett sommarmoln. En jordgubbstouch med en internationell twist i pralinen. När- och kärodlat.

  • Jordgubbsmousse á la Kaggagård med rostad vit choklad och veteflarn samt Cecilias yoghurtpralin
 

Våra lokala råvaror kommer från: Harplinge Kål, Kvibille Mejeri, Fungigården, AL Homsi i Halmstad, Gudmundsgården, Bjärechips, Kaggagård och BerteQvarn.

Galameny 2.

Mingeltallrik:

Härligt krispiga smårätter där den gröna, sköna färgen får vara en del av den röda tråden på tallriken.

  • Vegansk gemsalladstacos med kryddig oumph*, minutpicklad rödkål och avokadodressing
  • Kikärtsplätt med TZAY Soy Bits* -chili/ingefära och rostad majssalsa samt Basilikadressade tomater
  • Masserad färsk grönkål med pumpafrö, olivolja och semitorkade tranbär
*Oumph! Är en relativt ny råvara gjord på sojabönor. Det är en helt ny konsistens från växtriket som faller även de stora köttälskarna i smaken!
*TZAY veganska och glutenfria produkter tillverkade av sojaprotein helt utan tillsatser

Dryck till mingeltallrik, valmöjligheter:

  • Vitt vin: 2016 Wanderlust Chardonnay, Murrey Valley, Austrlien
  • Rött vin: 2014 Condesa De Leganza Tempranillo, La Mancha, Spanien
  • Starköl: 33 cl. Kaltenberg Eko Pils
  • Alkoholfri öl: Three Hearts Green Eko Lager

Varmrätt:

Varmrätten har ingått ett fantastiskt äktenskap där det lokala har fått gifta ihop sig med internationella smaker – milt kryddigt och välbalanserat. Det är skogigt och åkrigt - det bästa från våra världar.

  • Risotto med kokos, havre, stekta hasselnötter, sötpotatis och svampmedalj samt silverlök/betcrûdité

Dryck till huvudrätten, valmöjligheter:

  • Vitt vin: 2016 Wanderlust Chardonnay, Murrey Valley, Austrlien
  • Rött vin: 2014 Condesa De Leganza Tempranillo, La Mancha, Spanien
  • Starköl: 33 cl. Kaltenberg Eko Pils
  • Alkoholfritt vitt vin: Fru Nordin, The Per Gessle Selection, Portugal
  • Alkoholfritt rött vin: Miguel Torres, Natureo Free Syrah
  • Alkoholfri öl: Three Hearts Green Eko Lager

Dessert:

Desserten kombinerar fräschör och kryddor. Lenhet med en touch av knaprighet.

  • Jordgubbssorbet med Kryddbakad Ananas, färska bär och Krossade Kakaobönor.