Navigera

Årets Galameny 2018

Årets galameny har samlat det bästa från hösten och Halland.
Det blir en konstnärlig touch för både öga och gom.

Mingelförrätt

Förrätten serveras i Restaurang Tylöhus. På tallriken finner du:

Terrin på Skottorps cheddarost med rostad jordärtskocka samt syltad gulbeta.

Kräft-Skagen med rostade krondillsfrö, fänkål och sockerärtscüdité samt rågbrödskrisp.

Lufttorkad skinka på crostini med örtdressad tomat, tryffelsmaksatt färskost.

Vi bjuder från fat: Taco med marinerade grönsaker, avokado och fläderpicklade höstäpple. 

Middag - Varmrätt

Huvudrätten serveras i Kongresshallen.

Helstekt kalvytterfilé med pepparrotsbearnaise, rödvinssås
och krispig krokett på trattkantareller och grönkål samt rostade persiljerötter. 

Dessert - To share

Variation på choklad - ”Art of living Halland”

Tartelette med hallon och bränd maräng.

Vit chokladblondie med jordgubbskräm och karamelliserade mandlar.

Mjölkchoklad pavé med söt-krispiga glasnudlar.

Mörk choklad och nötpastej med smak av chili samt kaffe.

Dessert och kaffe serveras tillsammans.

Dryck - alternativ

Vitt vin: Les Oliviers Sauvignon Blanc/Vermentino, Languedoc, Frankrike

Rött vin: Condesa De Leganza Tempranillo, La Mancha, Spanien

Starköl: 33 cl. Kaltenberg Eko Pils

Alkoholfritt vitt vin: Fru Nordin, The Per Gessle Selection, Portugal

Alkoholfritt rött vin: Miguel Torres, Natureo Free Syrah

Alkoholfri öl: Three Hearts Green Eko Lager