Navigera

Vinnare 2017

Årets näringslivsgala är genomförd. Nu vet vi vilka som vann.

Jurygrupperna har gjort ett gediget arbete. Och nu har vi ett resultat. Vilka fantastiska vinnare. Stort grattis!

Årets Företagare 2016

 

Vinnaren är:

Equipe Saddles Sweden AB
Familjen Susanne, Charlotte och Fredrik Ankarcrona,

Motivering:
Med varma hjärtan hjälper de både nybörjare & elit att utvecklas till sina bästa jag.Tidigt vågade de satsa på ett högkvalitativt varumärke i en tuff bransch som domineras av lågprismärken & kedjor.

Otaliga tävlingar har de stått i kalla ridhus och sponsrat med sadlar. Härom veckan fick de utmärkelsen Superföretag av Veckans Affärer.

Ikväll koras de till Årets Företagare – ett kvitto på att hårt arbete, hjärta och en väl genomtänkt strategi lönar sig. 

Priset delas ut av

Företagarna i Halmstad

Läs mer om årets företagare

De nominerade var även:

PART Fastighetsförvaltning
Feldt's bröd och konfekt

 

Vinnaren är:

Höganäs

Motivering:
Återvinner och uppgraderar metallskrot till en industriell marknad för metallpulver som ger möjlighet till effektiva lösningar inom många applikationer.

Samtidigt levereras överskottsvärme från produktionen som tas till vara i Halmstads fjärrvärmenät. Överskottet ersätter uppvärmning för motsvarande 500 villor vilket minskar utsläpp av CO2 med 266 ton varje år jämfört med om fossilt bränsle använts.

Hela produktionsprocessen visar på ett miljötänk där de från råvara till leverans driver miljöarbetet medvetet för att möta kundernas och samhällets ökande krav.

Priset delas ut av

Halmstad Energi och Miljö AB & EMC

Läs mer om priset

De nominerade var även:

Lundbergs VVS
Länsförsäkringar Halland

 

Vinnaren är:

Marjaana Alaviuhkola, PEHAMA AB

Marjaana ligger hästlängder före i entreprenörskapet inom sitt gebit. Drivkraften är hennes passion och intresse för yrket som veterinär. Hon har byggt upp en koncern – utan riskkapital – som idag omsätter 100 Mkr och har 100 anställda.

Moderbolaget finns i Holm. Satelliterna har spridit sig över hela Sverige. Hallands Djursjukhus och Travkliniken är ett par exempel. Marjaana är entreprenören som arbetar aktivt och praktiskt inom sitt drömyrke. Toppat med ägarskap, VD-roller och en mängd styrelseuppdrag. Det här är finsk sisu av bästa sort.


Priset delas ut av

Halmstads kommun

Läs mer om priset

Nominerade var även:

Oscar Olsson, Västkustägg
Mikael och Patrik Andersson, Micropol

 

Vinnaren är:

aim´n

Motivering:
Filosofin att sikta högt och drömma stort har halmstadföretaget med grundarna Tekla och Helen blivit signum för. På ett imponerande och inspirerande sätt utstrålar företaget
attityden att inga mål är för stora för att gå i uppfyllelse.

Showroomet och butiken gör att kunder vallfärdar till Halmstad. Produkterna, egendesignade träningskläder för kvinnor, är storsäljare i Sverige och håller nu på att erövra den internationella marknaden. Ett verkligt framgångskoncept!

Priset delas ut av

Halmstads City & Halmstad Handel & Fastighetsägarna

Läs mer om priset

De nominerade var även:

Korsbakke Bakery
Scorett

 

Vinnaren är:

aim´n

Motivering:
Med positiv energi och att kvinnor ska våga följa sina drömmar skapar de en ”aim’n tribe” som engagerat följer företagets drömresa genom sociala medier in i en butik full av aktivitet.

Aim’n är nytänkande och kreativa. De motiverar och inspirerar
kunder med ett snyggt content som förmedlar varumärkets känsla och genomsyrar allt från service till annonser och digital marknadsföring. Aim high, dream big!

Priset delas ut av

Marknadsföreningen i Halland

Läs mer om priset

De nominerade var även:

MonthlyCup
Ica Maxi Flygstaden

 

Vinnaren är:

Eleiko Group AB

Motivering:
Halmstads Handelsförening vill uppmärksamma företag med goda finansiella grundvärderingar. När man kombinerar dessa värderingar med hållbarhet, inkluderande ledarskap, förmågan att tänka ”World Brand” så finns det flera bra exempel i Halmstad, men ett utmärker sig speciellt.

Att resa sig ur askan, med mycket stark tillväxt i omsättning och resultat är en prestation i världsklass som verkligen förtjänar ekonomipriset 2017.

Årets pris går till Eleiko Group AB

Priset delas ut av

Halmstads Handelsförening

Läs mer om priset

  

Vinnaren är:

HAFI, Hallands Fruktindustri AB

Motivering:
En målmedveten satsning har skapat goda resultat för en verksamhet som nu spänner över flera länder och kontinenter.
Den entreprenörsanda som präglar hela företaget borgar för fortsatt utveckling till glädje och gagn för Halmstad i världen.

Att i fjärde generationen ta avstamp i historien med en oförminskad vilja att utvecklas och ta de halländska smaktraditionerna vidare ut i hela världen imponerar.

Priset delas ut av

MEC Gruppen & Halmstads Näringslivs AB

Läs mer om priset

 

Vinnaren är:

HMS Industrial Network

Motivering:
HMS Industrial Network har under en följd av år, på ett imponerande sätt, arbetat systematiskt med personalens kompetensutveckling i dess snabba globala tillväxt.

Personalen är den viktigaste resursen för tillväxten. Företaget arbetar aktivt med kontakter gentemot högskolor och universitet och är ett mycket fint exempel på en attraktiv arbetsplats i Halmstad.

Priset delas ut av

TEK Kompetens

Läs mer om priset

 

Vinnaren är:

Johan Kulhanek
Connect Systems HK AB

Motivering:
2014 tändes ännu en stjärna på företagshimlen. En målmedveten säljare med visionen att bli entreprenörens självklara val.

Tillsammans med sin kompanjon myntade han uttrycket – No sell, just a great support. År 2 omsatte de över 10 mkr & 2017 öppnade de kontor i Malmö.

Mitt i framgångssagan startade de en insamling, fyllde en bil med
nappar & kläder för att hjälpa människor på flykt i Sydeuropa.

Priset delas ut av

Företagarna i Halmstad

Läs mer om priset

 

Vinnaren är:

Sennans Taxi

Motivering:
Det här företaget ser till att du når målet. Tryggt och säkert. De behandlar sina kunder värdigt, professionellt och personligt. Personalen har fått utbildning som ger kunskap om barn- och ungdomars särskilda behov, och bemötandekunskap.

Servicenivån är hög och deras omtanke skapar trygghet hos kunderna och deras anhöriga.

Företaget har 60 anställda, fördelat på cirka 45 heltider. Verksamheten som rullar på året runt uppmärksammas särskilt för deras skolskjuts och färdtjänst för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Priset delas ut av

Halmstads Kommun

Läs mer om priset

 

Vinnaren är:

Johanna Ejesson och Rasmus Andreasson Persson

Motivering:
En produkt som på ett smart sätt kombinerar app och mekanik.
Våra pristagare har tagit fram en innovativ dosa som förenklar vardagen och förhindrar att människor glömmer bort att ta sin medicin i rätt tid.

En hälsoinnovation i tiden, framtagen av två nyligen examinerade utvecklingsingenjörer från Högskolan i Halmstad, där de fick pris för årets bästa examensarbete.

Priset delas ut av

Högskolan i Halmstad

Läs mer om priset

Unika tavlor på vinnarna och de nominerade auktioneras ut

De tavlor på vinnarna och de nominerade som hängde i vår unika fotoutställning på Galan den 4 november på Hotel Tylösand finns nu till försäljning. Dessa unika tavlor säljs exklusivt via auktion på Tradera. Fotograf är Joakim Leihed.

Vi skänker överskottet till UNHCR

Vi är en del av världen och världens barn behöver hjälp. Vi kommer därför skänka allt överskott från försäljningen (allt över 300 kr) till UNCHR. Så ju högre bud desto mer pengar till välgörenhet. Lägg ditt bud på en av tavlorna nu!